Rock Werchter: Editors bouwen feest op 3e festivaldag

Editors waren de hoofdact op de derde festivaldag van Rock Werchter en maakten dit ook ten volle waar. Begeleid door vuurwerk werd de afsluiter "Papillon" op alle rijen meegezongen en meegedanst. Ook de andere tempo-nummers "An end has a start", "Blood" en "Racing Rats" werden fel gesmaakt, net als het rustige "Not sounded but the wind" dat als eerste bisnummer gebracht werd.

Op het hoofdpodium zorgde zaterdag vooral de Belgische "Black Box Revelation" met een gedreven set voor veel ambiance op de festivalweide. Onder meer "Rattle my heart", dat al meteen als tweede nummer werd gespeeld, was een schot in de roos. Ook de Britse band Kasabian had later op de namiddag veel succes. De groep gooide er met "Days are forgotten" dan ook meteen de beuk in.

Op de nevenpodia was er niet alleen veel sfeer met de Simple Minds - de groep speelde vijf nummers uit elk van de eerste vijf platen - maar later op de avond ook met de intimistische singersongwriter Agnes Obel - de eerste Deense ooit op Rock Werchter! - op piano. Ook Regina Spektor, een vrouw van Russische afkomst, oogstte met haar speelse songs veel succes. (COR 908)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud