Rock Werchter: Jack White hoogtepunt op tweede festivaldag

Ook op de tweede dag van Rock Werchter viel weer heel wat moois te beleven. Vriend en vijand waren het achteraf eens dat het optreden van Jack White in de late namiddag op het hoofdpodium het hoogtepunt was van de dag. White bracht heel wat ambiance met vroegere succesnummers van zijn ex-groepen The White Stripes ("Seven Nation Army"), The Raconteurs ("Steady, as she goes") en Dead Weather ("I cut like a buffalo").

Na Jack White bracht dEUS een oerdegelijke set met diverse nummers uit hun nieuwe cd "Following Sea" zoals de opener "Siren" en het voorlaatste nummer "Girls keep drinking". Het was echter vooral tijdens de bekende nummers dat de handen op mekaar gingen. Uitsmijter was vanzelfsprekend de massaal meegezongen slotsong "Suds & Soda". Nadien bracht Pearl Jam een furieus meeslepende, maar niet altijd even vernuftige rock-set met de grote hit "Alive" als een van de slotsongs.

Velen keken uit hoe Lana Del Rey, bekend van haar hit "Videogames", het zou doen in The Barn. Del Rey, met een dikke haartooi uit de fifties en een t-shirt dat publiciteit maakte voor een whiskey-merk, maakte zich in de zaal populair door zich tot twee keer toe onder het publiek te begeven, maar de geluidsmix was bij de eerste nummers bijzonder pover, waardoor onder meer "Blue Jeans" compleet de mist inging. Del Rey had nochtans enkele violen in haar begeleidingsgroep meegebracht. Ook nadien kon Del Rey niet echt overtuigen, al werd "Videogames" wel massaal meegezongen.

(COR 908)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud