Ronald Janssen behoudt loon

Het ontslag van Ronald Janssen, die zal terechtstaan als seriemoordenaar, is pas mogelijk na een gerechtelijke uitspraak. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard donderdag. Intussen blijft Janssen zijn loon als leraar krijgen.

"Er bestaat geen enkele rechtsgrond die het ontslag van Ronald Janssen mogelijk maakt voor er een gerechtelijke uitspraak is die hem schuldig verklaart", zegt het kabinet van de Vlaamse minister van Onderwijs, Pascal Smet (sp.a), die de wetgeving heeft laten uitpluizen naar aanleiding van de zaak- Janssen.

Concreet betekent dat dat seriemoordenaar Ronald Janssen uit Loksbergen tot na zijn proces 'preventief geschorst' zal blijven als leraar Technisch Tekenen, maar al die tijd wel zijn loon zal blijven krijgen. Dat bedraagt zo'n 2.000 euro per maand. Wanneer het proces er zal komen, kan voorlopig niemand voorspellen.

"Het is onrechtvaardig", klinkt het op het kabinet van minister Smet. "Dat vinden wij ook. Maar er valt niets aan te doen. We werken wel aan een oplossing voor dit soort extreme gevallen, maar die kan ten vroegste einde dit jaar ingaan." De directie van de school van Janssen, de Sint-Martinusschool uit Herk-de-Stad, zit bijzonder verveeld met de situatie. De inrichtende macht kondigde maanden geleden aan dat ze Janssen zo snel mogelijk wilde afzetten als leraar. (LEE)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud