Ronald Janssen bekent poging tot aanranding tijdens Pukkelpop

Ronald Janssen heeft tijdens een van de vorige edities van Pukkelpop geprobeerd om een festivalgangster aan te randen. De leraar uit Loksbergen drong, gewapend met een mes, de woning binnen waar het meisje verbleef tijdens het festival in Kiewit bij Hasselt. Dat berichten de kranten Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen donderdag.

De moordenaar van Shana Appeltans, Kevin Paulus en Annick Van Uytsel was het meisje gevolgd tot in het huis waar zij logeerde. Maar wat Janssen niet wist, was dat het meisje niet alleen in huis was toen hij de woning binnendrong. Haar vrienden dreven de met een mes gewapende leraar op de vlucht.

Janssen heeft deze poging tot aanranding tijdens een van zijn vele verhoren toegegeven. Het meisje en haar vrienden zijn van die bekentenis op de hoogte gebracht. Volgens een van hen zou het voorval zeven jaar geleden hebben plaatsgevonden.

Het onderzoek naar Ronald Janssen wordt onverminderd voortgezet. Eerder bekende Janssen al drie moorden en vijf verkrachtingen of pogingen daartoe. (VKB)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud