Ronald Janssen in beroep tegen viertal verkrachtingsdossiers

Ronald Janssen (41) gaat in beroep tegen een viertal dossiers van verkrachtingen, waarvoor de Hasseltse correctionele rechtbank hem op 5 oktober schuldig verklaarde. Dat bevestigde zijn raadsman Adam Miskovic. Het Antwerpse hof van beroep moet zich over de zaken buigen.

Janssen gaat in beroep tegen een viertal zaken, die hij ook al betwist had voor de Hasseltse rechtbank. De rechtbank kon hem geen extra straf opleggen omdat hij in oktober vorig jaar al door het Tongerse hof van assisen tot de maximumstraf veroordeeld was. Hij had immers levenslang gekregen voor de moorden op Annick Van Uytsel, zijn buurmeisje Shana Appeltans en haar vriend Kevin Paulus.

De Hasseltse rechters verklaarden Janssen over de hele lijn schuldig in tien zaken van verkrachting, aanranding, slagen, foltering en poging doodslag. Aan de slachtoffers moet hij minstens 406.000 euro schadevergoeding betalen.

Een zaak die hij in Hasselt al zeker betwistte, was de verkrachting van een vrouw op Boerenrock in Kortenaken in de zomer van 2001. Het ging om zijn eerste slachtoffer. Een ander dossier, dat hij ontkende, was de verkrachting met foltering van een studente op haar kot in Leuven in oktober 2001.

(MVL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud