Advertentie

Rouwstoet voor socialistisch beleid in Antwerpen lokt 60-tal deelnemers

Een zestigtal mensen heeft vandaag mee gestapt in een rouwstoet om afscheid te nemen van zeventig jaar socialistisch beleid in Antwerpen. Ze trokken naar het stadhuis waar ze hun toekomstwensen in de brievenbus staken. De deelnemers hopen vooral dat "'t stad" nog altijd van iedereen zal blijven, ook al is de N-VA van Bart De Wever nu de grootste partij in Antwerpen.

Na de verkiezingsuitslag werd via Facebook opgeroepen tot een ludieke rouwstoet. Het moest een poƫtische uiting van bezorgdheid worden over de toekomst van alle Antwerpenaren.

"Iedereen die denkt dat Bart De Wever niet bekommerd is om Antwerpen en iedereen die droevig, bezorgd of angstig is na de verkiezingen, kan meelopen in de stoet", zegt deelneemster Leen De Graeve. Zij schreef zelf een gedicht voor Bart De Wever en droeg een ruiker witte bloemen mee.

De stoet vertrok aan Park Spoor Noord en trok langs het Sint-Jansplein, het De Coninckplein, het Centraal Station en de Meir richting Grote Markt.

De optocht verliep rustig: niemand droeg pamfletten of scandeerde slogans. Aan het stadhuis werden brieven, gedichten en ludieke teksten voorgelezen die daarna in de brievenbus werden gedropt. De stoet werd daarna ontbonden. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud