Advertentie

RTBF bevestigt aanwezigheid cameraploeg bij huiszoeking Antwerps transportbedrijf

Er was inderdaad een cameraploeg van het RTBF-programma "Devoirs d'enquête" aanwezig tijdens een huiszoeking in een Antwerps transportbedrijf in het kader van een grootschalig actie in de sector. Dat heeft de RTBF zondag bevestigd. Zaterdag had staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (sp.a) gezegd een onderzoek te zullen starten naar de feiten.

Volgens Crombez was de cameraploeg al vóór de start van de actie aanwezig bij een van de geviseerde transportbedrijven en heeft de Franstalige openbare omroep RTBF daarmee een deel van een grootschalige actie in de transportsector geschaad. "Hoe groot die schade is, is nog niet duidelijk. Maar ik wil laten nagaan hoe dat is kunnen gebeuren, want het kan niet zijn dat een actie waar maanden werk aan vooraf is gegaan, beschadigd wordt door de aanwezigheid van de pers", zei hij.

De RTBF verklaart de aanwezigheid van het RTBF-team als het resultaat "van het werk van verschillende weken over het thema fraude". De omroep wijst er ook op dat die aanwezigheid, in dit geval, gepaard ging met een aantal voorzorgsmaatregelen met de bedoeling het politieonderzoek niet te schaden. Nog volgens de RTBF heeft de cameraploeg de deontologische regels gerespecteerd. (MUA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud