RTBF verandert van naam en wordt RTBF.BE

RTBF wordt vanaf woensdag RTBF.BE. De nieuwe naam werd woensdag voorgesteld op een persconferentie. De Franstalige openbare omroep wijzigt ook zijn internetaanbod.

"Dit is geen anekdotische verandering. De wijziging bevestigt het belang van de afbuiging naar het digitale netwerk, naast onze kernactiviteiten radio en televisie", zei Jean-Paul Philippot, algemeen bestuurder van de RTBF.

De internetpoot van de zender, die vroeger "departement nieuwe media" heette, is herdoopt tot iRTBF. "Doelstelling is het huidige radio- en televisiepubliek te bereiken via internet en daarnaast een publiek aan te spreken dat onze media nog niet gebruikt", luidde het voorts.

De verschillende internetsites van de RTBF zijn gereorganiseerd. Ze werden geklasseerd in vier grote "families": de informatie- en sportsites, de sites rtbf.be/tv en radio, waarop programma's opnieuw kunnen worden bekeken en beluisterd, de "hybride" sites, waarop onder meer ruimte is voor interactiviteit, en tot slot de thematische websites.

De zender kondigde daarnaast de lancering aan van vier nieuwe sites: "ma région" (mijn regio), "jeux vidéos" (videospelletjes), een nieuwe site voor de radiozender La Première en de site rtbf.be/video, die de inhoud centraliseert van alles wat wordt uitgezonden en waarop het publiek dit gedurende zeven dagen kan herbekijken. (LEE)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud