Rudi Rotthier wint Vlaamse Noord-Zuidpersprijs 2012

Freelance journalist Rudi Rotthier wint de Vlaamse Noord-Zuidpersprijs met een artikelenreeks over Pakistan in Knack. Die werd vrijdagavond voor het eerst samen uitgereikt door de Stichting Filip Decock en het Vlaams Agentschap voor Internationale Samenwerking. De aanmoedigingsprijs van de stad Deinze gaat dit jaar naar Koen Vidal (Chef Buitenland De Morgen) met een artikelenreeks over Congo.

Een leesclub van de Stichting las gedurende twee jaar alle artikels in de Vlaamse pers over het Zuiden en bood de jury een selectie aan van zeventien artikel uit De Standaard, De Morgen, MO en Knack.

Met een artikelenreeks over Pakistan van na de overstromingen, geschreven met steun van het Fonds Pascal Decroos voor bijzondere journalistiek, en gepubliceerd in het weekblad Knack, wint freelance journalist Rudi Rotthier de Vlaamse Noord-Zuidpersprijs 2012. Die is goed voor een cheque van 3.000 euro. De jury had het onder meer over een sterke inhoud, genuanceerd verhaal en de heldere taal. De gelauwerde artikelenreeks leidde overigens tot het boek "De Lont aan de Wereld" (2011).

Een tweede prijs, de aanmoedigingsprijs van de stad Deinze, gaat dit jaar naar Koen Vidal, Chef Buitenland van De Morgen. Congo is het onderwerp van zijn winnende artikelenreeks, die verscheen in augustus 2011. Vidal zette er zes ontwikkelingswerkers naast elkaar, die voor sterke inzichten zorgden over het complexe land. Ook de interessante invalshoeken, de kwaliteit en de positieve boodschap werden opgemerkt. (COR 207)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud