Ruim 250 vrijwilligers zetten zich op oudejaarsavond in voor Responsible Young Drivers

De vrijwilligersorganisatie Responsible Young Drivers (RYD) zet op oudejaarsavond ruim 250 vrijwilligers in om feestvierders veilig naar huis te brengen. "Dat aantal is vergelijkbaar met vorige jaren", zegt RYD-directeur Johan Chiers. "Van die 250 zullen er 70 à 80 procent achter het stuur kruipen. De rest zorgt voor de dispatching."

Wie naar een oudejaarsfeest trekt met de auto en na het feest niet meer veilig thuis raakt met de wagen, kan tussen middernacht en 6 uur via het telefoonnummer 0902/12345 de hulp inroepen van de RYD. Twee à drie vrijwilligers komen in een wagen van RYD naar je toegereden, waarna één van hen de feestvierder met zijn of haar eigen wagen naar huis voert.

Zoals elk jaar moeten alle vrijwilligers opnieuw een rijtest afleggen, "om te bewijzen dat ze goede en verantwoordelijke chauffeurs zijn", zegt Chiers. Die rijtest is dit jaar op 28 december, en tot dan kunnen vrijwilligers zich inschrijven. De inschrijvingen voor oudejaarsavond lopen nog, en Chiers verwacht ook dit jaar ongeveer 250 vrijwilligers.

Wie gebruik wil maken van de diensten van RYD kan niet op voorhand reserveren. "We zijn een noodoplossing, en geen taxibedrijf", aldus Chiers. "We kunnen ook niet op voorhand garanderen of een rit zal doorgaan. Dat hangt af van de vraag en het aanbod." (NICOLAS MAETERLINCK)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud