Ruim derde minder verkeersdoden in Vlaanderen

Tegen 2010 moet het aantal doden in het Belgische verkeer zijn teruggedrongen van 1.080 in 2007 naar 750. Dat zal wellicht gebeuren via sensibilisering, gekoppeld aan een hoge pakkans. Daardoor is het aantal verkeersdoden in Vlaanderen in zes jaar tijd met 36 procent gedaald, zo schrijft Gazet van Antwerpen woensdag.

Staatssecretaris Etienne Schouppe (CD&V) heeft een "task force" opgericht die voorstellen moet uitwerken voor de verkeershandhaving in 2009 en 2010. "Ze brengt mensen samen uit de kabinetten van Mobiliteit, Verkeersveiligheid, Binnenlandse Zaken, Justitie, de drie gewesten en de lokale en federale politie", stelt kabinetsadviseur Mark Van Snick. "In het najaar moet de task force voorstellen op tafel leggen en wordt een strikt aantal controles op snelheid, alcohol en gordeldracht naar voor geschoven."

In de periode 2000-2006 daalde het aantal verkeersdoden in Vlaanderen met 36 procent, in Brussel met net iets meer en in Wallonië met amper 11 procent. De geringe winst in Wallonië heeft te maken met de geringe pakkans.

(SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud