Russische buitenlandminister prijst relaties met België

Naar aanleiding van de 160ste verjaardag van de diplomatieke betrekkingen met België heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergeï Lavrov de relatie met ons land geprezen. We hebben het niveau van een "strategisch partnerschap" bereikt, zo schreef hij in een brief aan zijn Belgische collega Didier Reynders.

"In meer dan 150 jaar hebben de Belgisch-Russische relaties een lange weg afgelegd en het niveau van een strategisch partnerschap bereikt", zo wordt de brief van Lavrov geciteerd door het persbureau Itar-Tass. "De intense politieke dialoog" tussen beide landen is volgens de Russische buitenlandminister "een onvervreemdbaar deel van de Europese en internationale agenda" geworden.

Volgens Itar-Tass stuurde ook Reynders op zijn beurt een brief naar Moskou. Reynders en Lavrov ontmoetten elkaar eind januari naar aanleiding van een officieel bezoek van de buitenlandminister aan Rusland. Daar werd ook een economische missie onder leiding van prins Filip in 2014 besproken.

België wenst zijn samenwerking met Rusland te versterken op het vlak van energie, en meer in het bijzonder het gastransport, de medische sector en de bescherming van investeringen. Een gemengde commissie komt in de herfst van dit jaar bijeen. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud