Rust keert weer in Sint-Gillis na woelige avond

In de Brusselse gemeente Sint-Gillis is het na de rellen van maandag opnieuw rustiger geworden. Dat is in de nacht van maandag op dinsdag vernomen bij het politiecommissariaat van Sint-Gillis. Tientallen relschoppers zijn opgepakt.

"Er is momenteel een kalme periode. De politie is nog steeds ter plaatse. Nogal wat agenten zijn gemobiliseerd en we hebben steun gekregen van naburige politiezones en de federale politie. Er vliegt ook een helikopter over de buurt", zo legt een officier van het commissariaat uit.

De politie pakte tientallen mensen op. Onruststokers die met stenen gooiden, vuur maakten of olie op de weg goten werden administratief aangehouden, maar er vonden volgens de officier ook verscheidene gerechtelijke aanhoudingen plaats.

De incidenten begonnen kort na 20.00 uur nabij het Betlehemplein, waar jongeren enkele kleine brandjes stichtten en olie op het plein goten. Toen de politie massaal uitrukte en het plein bezette, werd het even rustig maar korte tijd nadien begonnen de incidenten pas echt. De jongeren begonnen met stenen te gooien naar de politie en begonnen auto's omver te duwen en in brand te steken. Er werd ook met molotovcocktails gegooid.

(RBR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud