Rustige vakantie voor politieke kopstukken gered (Vl.Pro)

VlaamsProgressieven reageert sceptisch op de beslissing van het Hof om de drie koninklijke bemiddelaars te laten voortwerken tot midden september. "Daarmee kunnen ze zich verder kwijten van hun belangrijkste taak die ze met bravoure vervullen: het zorgen voor een rustige vakantie voor de politieke kopstukken", reageren partijvoorzitster Bettina Geysen en senator Geert Lambert.

"Tot midden september hebben de echte hoofdrolspelers de tijd om zich regelmatig om te draaien op hun strandlaken", sneert Lambert. "Ondertussen huppelt Dewever, zoals steeds, lustig over de door hem zelf vooropgestelde deadlines".

Voorzitter Bettina Geysen heeft er weinig vertrouwen in dat de onderhandelaars tegen midden september met iets tastbaars op de proppen zullen komen: "Van een echte dialoog van gemeenschap tot gemeenschap zal hoogstwaarschijnlijk niks in huis komen. Het ziet er meer en meer naar uit dat een nieuw gedrocht het levenslicht zal zien. Een interinstitutionele dialoog die een potpourri van onderhandelaars en onderhandelingsniveaus zal omvatten en weinig vooruitzichten op structurele vorderingen biedt."

"Intussen ligt het land op apegapen, worden er geen vorderingen gemaakt op institutioneel vlak, scoort de inflatie steeds hogere toppen en blijven mensen zonder papieren in de grootste onzekerheid", klinkt het nog scherp. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud