Schaarbeek rijdt binnenkort met elektrische wagens

De gemeentediensten van Schaarbeek rijden vanaf september dit jaar met twee elektrische wagens, waarvoor drie oplaadpalen voorzien worden. Ook in Brussel-Stad werd het idee van een elektrische wagen binnen de gemeente al voorgesteld, maar daar is voorlopig nog niets beslist.

Vanaf september beschikken de gemeentediensten van Schaarbeek over twee elektrische wagens. "Een wagen zal specifiek binnen de gemeente gebruikt worden, zoals voor de dienst Verzendingen die de auto onder meer zal gebruiken voor de dagelijkse bezorging van alle uitgaande post van de gemeente binnen Schaarbeek en Brussel", zegt Adelheid Byttebier (Groen), schepen van Aankopen. "Met de andere wagen kunnen de collegeleden afwisselend rondrijden."

In Brussel heeft schepen voor Mobiliteit en Wagenpark Els Ampe (Open Vld) al eens een voorstel voor een elektrische wagen ingediend, maar daar is tot nu toe nog niets over beslist. "Maar ze is een grote voorstander en zal het opnieuw voorstellen", zegt haar woordvoerder Denis Delbecque. "Ze heeft haar oog laten vallen op een Renault Twizy."

De twee aangekochte wagens in Schaarbeek kosten elk tussen de 30.000 en de 35.000 euro, de oplaadpalen samen 3.600 euro. De laadpalen worden naast gemeentegebouwen geplaatst, aan de Haachtsesteenweg, het gemeentehuis en de Jeruzalemstraat. (JDH)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud