Scheiding van CD&V in Senaat kost N-VA 1,35 miljoen euro

De scheiding van CD&V en N-VA in de Senaat kost N-VA 1,35 miljoen euro. CD&V heeft de voorbije week de N-VA-senatoren Louis Ide en Helga Stevens uit de fractie gezet. N-VA-voorzitter Bart De Wever vindt dat "oneerlijk", zo schrijft Het Nieuwsblad op Zondag.

"CD&V claimt nu honderd procent van de weliswaar verminderde werkingskosten, waardoor zij over de komende drie jaar toch nog 360.000 euro extra middelen opstrijken en wij met niets achterblijven", zegt de woordvoerder van N-VA.

In de Kamer hadden CD&V en N-VA de scheiding netjes geregeld. N-VA verloor onder meer enkele interessante mandaten, maar daar kon voorzitter Bart De Wever mee leven. In de Senaat blijkt de scheiding een stuk pijnlijker.

De Wever verwijt CD&V dat het geen moeite heeft gedaan om werk te maken van een regeling. De afgelopen week zette CD&V de N-VA-senatoren Louis Ide en Helga Stevens uit de fractie. N-VA heeft berekend dat hen dat zo'n 1,35 miljoen aan werkingsmiddelen kost, 450.000 euro voor elk van de drie jaren die deze federale regering nog te gaan heeft.

CD&V bedankt ook vijf fractiemedewerkers die aan de N-VA-senatoren waren toegewezen. (SAG)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud