Schelfhout: Reynders weigert verslag over Belgisch standpunt in Wereldbank en IMF

CD&V-senatrice Els Schelfhout wil dat minister van Financiën Didier Reynders verslag uitbrengt in het parlement over de standpunten die België inneemt in de Wereldbank en het IMF, zoals dat in een unaniem aangenomen resolutie van de Senaat staat. De minister antwoordt op een schriftelijke vraag van Schelfhout dat hij het recht heeft om resoluties naast zich neer te leggen, aldus een mededeling van de CD&V'ster.

Ze vindt de houding van de minister "arrogant en van slechte wil". Daarom vraagt ze een verslag van de jaarlijks ingenomen standpunten, per specifiek partnerlanddossier in het bijzonder, en voor Afrika en de respectievelijke arme-landen-luiken van het IMF en de Wereldbank in het algemeen.

Aangezien minister Reynders blijkbaar teveel hooi op zijn vork heeft, pleit Els Schelfhout ervoor om de bevoegdheid over alvast de Wereldbank over te hevelen naar de minister van Ontwikkelingssamenwerking, naar het voorbeeld van de groep van gelijkgezinden binnen de ontwikkelingssamenwerking: Scandinavië, Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Canada en Zwitserland.

Schelfhout vindt het wel positief dat minister Reynders zich in zijn antwoord bereid toont tot de "organisatie van jaarlijkse hoorzittingen met de Belgische vertegenwoordigers bij deze instellingen, bij voorkeur na de jaarvergaderingen".

(ROJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud