Schermutselingen Bangkok: Buitenlandse Zaken past reisadvies aan

Buitenlandse Zaken in België heeft het reisadvies voor Thailand zondagochtend aangepast. "Reizen naar Thailand blijft mogelijk, maar uiterste waakzaamheid is geboden. Zolang de confrontaties duren, raden we Belgen aan elke verplaatsing in Bangkok te vermijden. We raden mensen die Bangkok willen bezoeken aan dit bezoek enkele dagen uit te stellen", zegt woordvoerder Bart Ouvry.

De politieke toestand is momenteel zeer gespannen in Thailand, zegt Buitenlandse Zaken. Sinds 7 april is de noodtoestand van kracht in Bangkok en in nabijgelegen provincies. Zaterdag was de bloedigste dag, met gewelddadige confrontaties tussen de politie en manifestanten, vooral de "roodhemden", de aanhangers van de oppositie. Daarbij vielen tot nog toe zeker 19 doden.

Uiterste waakzaamheid is volgens Buitenlandse Zaken geboden, in het bijzonder in de nabijheid van gebouwen van de overheid en van het leger en in de omgeving van betogingen. "Plaatsen waar er betoogd wordt, moet u absoluut vermijden. We raden alle landgenoten die in Bangkok en elders in Thailand aanwezig zijn om nauwgezet de actualiteit te volgen", luidt het.

In de badsteden van Thailand vonden er tot dusver geen gewelddadige incidenten plaats. Ook voor de luchthaven van Bangkok is er voorlopig geen probleem, zegt Ouvry. De grootste waakzaamheid is ook geboden in het noorden (Chiang Mai, Chiang Rai) en het noordoosten (Udon Thani, Khorat). (TVP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud