Schietpartij Goutroux: schutter aangehouden wegens poging doodslag

Logan B. (Berckmans) is zondagavond door de onderzoeksrechter aangehouden wegens poging doodslag. De nacht voordien had hij in dronken toetand alleen Russische roulette gespeeld en daarbij gericht naar Jason, een metgezel. Het schot ging volgens de jongeman accidenteel af en raakte de 17-jarige in het hoofd. Het slachtoffer is inmiddels hersendood. Dat is in gerechtelijke bron vernomen.

Het incident gebeurde zaterdagavond, toen een groep vrienden samen kwam in een sociale woning in de rue des Giroflées in Goutroux (Charleroi).

In de loop van de avond mengde ook Logan B. (Berckmans), een 18-jarige die gekend is bij het gerecht, zich in het feestje ook al was hij niet uitgenodigd. In zwaar dronken toestand toonde hij een wapen en speelde alleen Russische roulette. Hij richtte de revolver naar zichzelf vooraleer hem drie keer te manipuleren in de richting van Jason, een 17-jarige metgezel die hij niet kende. Uiteindelijk ging een schot af, waarbij de 17-jarige vol in het hoofd werd geraakt. Het slachtoffer is momenteel hersendood.

De schutter werd voorgeleid bij onderzoeksrechter Martine Michel. Logan B. verklaarde dat het schot 'vanzelf' afging en dat hij geen enkel geschil had met het slachtoffer.

De schutter werd aangehouden wegens poging doodslag. (825)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud