Schiltz hekelt dreigement van Mestrallet (Suez) over nucleaire rente

Voor Open Vld-Kamerlid Willem-Frederik Schiltz kan de reactie van GDF Suez-topman Gérard Mestrallet tijdens het evenement "130 jaar L'Echo" niet door de beugel. "De topman mag dan triest zijn over de keuzes die de regeringsonderhandelaars inzake energie genomen hebben, dat geeft hem niet het recht politici te beledigen en de Belgische staat in diskrediet te brengen", aldus het Kamerlid.

Op de viering in Tour & Taxis haalde Gérard Mestrallet, de nummer één van GDF Suez, het moederbedrijf van Electrabel, donderdagavond zwaar uit naar België en de recente beslissing van de regeringsonderhandelaars om de nucleaire rente te verhogen. De Fransman zei dat hij al zijn rechten zal gebruiken om deze 'vertrouwensbreuk' terug te herstellen. "Een contract is een contract. België heeft dit contract verbroken. Wij eisen dat het oorspronkelijke contract hersteld worden", aldus Mestrallet die daarmee verwees naar de overeenkomst die Suez twee jaar geleden met de regering afsloot over een nucleaire rente van 250 miljoen euro.

"Als er al een vertrouwensbreuk bestaat tussen Electrabel GDF Suez en België dan waren de uitlatingen van gisterenavond allesbehalve een stimulans om dat vertrouwen te herstellen. Het protocolakkoord dat destijds met Electrabel gesloten werd was niet bindend voor het parlement en de huidige generatie politici heeft een billijke beslissing genomen die eigenlijk al veel eerder had genomen moeten worden", vindt Schiltz. "Wij zullen ons hier alleszins niet door laten afschrikken. Begrijpelijk dat Suez ongelukkig is dat de Belgische melkkoe zich eindelijk schrap zet voor een concurrentiëler en rechtvaardiger energiebeleid". (PVO)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud