Scholenbouw - Brussels onderwijs niet tevreden over capaciteitsbudget

De Nederlandstalige Brusselse scholen vinden dat de Vlaamse regering te weinig investeert in capaciteitsuitbreiding en is bang dat Vlaanderen Brussel loslaat. Minister van Onderwijs Pascal Smet spreekt dat tegen. Over meerdere jaren krijgt het Brussels onderwijs bijna een derde van het capaciteitsbudget, argumenteert hij.

De Nederlandstalige scholen in het Brussels gewest krijgen volgend schooljaar 6 miljoen euro, terwijl Antwerpen 20 miljoen krijgt.

"Het kan niet dat er een onderscheid gemaakt wordt tussen Antwerpen en Brussel", zegt directeur van het vrije onderwijsnet Petrus Van den Cruyce. "Er zijn in Brussel structurele maatregelen nodig om de nood aan nieuwe capaciteit op te lossen. Containerklasjes blijven creëren is geen oplossing, er zijn verbouwingswerken nodig."

"Ik vrees dat dit een zoveelste bewijs is dat Vlaanderen Brussel loslaat", zegt ook Jacky Goris, topman van het gemeenschapsonderwijs in de hoofdstad.

"Wij laten Brussel helemaal niet los, integendeel", reageert Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a). "Als je het bekijkt over meerdere jaren krijgt Brussel met 30 miljoen euro van de uitgedeelde 108 miljoen bijna een derde van de capaciteitsmiddelen." De minister wijst er op dat de Vlaamse Gemeenschapscommissie ook nog investeert in het Brussels onderwijs.

De drie verschillende onderwijsnetten komen volgende week samen om te bekijken hoe groot de nood aan extra capaciteit precies is.

(PVO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud