Schouppe ontkent nieuwe vliegtaks

Federaal staatssecretaris van Mobiliteit Etienne Schouppe ontkent dat hij een nieuwe vliegtuigtaks voorziet of bestudeert. In de krant La Libre Belgique verscheen daar donderdag een bericht over. Wel zou er een studie bestaan over de herziening van heffingen voor bepaalde prestaties van het Directoraat-Generaal van de Luchtvaart.

Het Directoraat-generaal Luchtvaart ontvangt heffingen voor bepaalde prestaties, zoals de veiligheidskeuring van vliegtuigen, de beveiliging van luchthavens, de officiële goedkeuring van luchtvaartmaatschappijen en de vorming van piloten. Door de Europese en internationale evolutie op het vlak van veiligheid en luchtvaartveiligheid moet het Directoraat-Generaal meer prestaties leveren en ontstaat dus een meerkost.

"Daarom is er al meer dan een jaar een studie over de herziening van deze heffingen aan gang, met het oog op een betere overeenstemming tussen het bedrag van de heffingen en de kostprijs van de geleverde prestaties", zegt Schouppe in een persbericht. "Met dit doel voor ogen werden de eerste raadplegingen gehouden met de gebruikers." (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud