Selahattin Koçak mogelijk naar Open Vld

Nu de Beringse schepen Selahattin Koçak geen plaats op de lijst heeft gekregen van zijn partij sp.a, doen sterke geruchten de ronde dat hij zou overstappen naar Open Vld. De schepen van Turkse afkomst genoot nationale mediabelangstelling door zijn deelname aan het programma "De Slimste Mens ter wereld".

Dit weekend maakte de sp.a in Beringen de lijst bekend voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Verrassend is dat hun schepen Selahattin Koçak niet deelneemt. Ook op de lijst voor de provincieraad is hij niet te bespeuren. "Er zijn bepaalde strubbelingen geweest, waarmee we eerder negatief in het nieuws gekomen zijn", aldus voorzitter Freddy Pirens van sp.a Beringen op TV Limburg. "Het lijstvormingscomité heeft daarop een oefening gemaakt, en geopteerd voor 4 nieuwe mensen met een Turkse achtergrond die de stemmen van Selahattin Koçak kunnen opvangen."

Ahmet Koc, de andere sp.a-schepen van Turkse afkomst die regelmatig onder vuur lag, staat evenmin op de lijst, maar zijn vrouw kreeg wel de tweede plaats.

Volgens ingewijden zou Koçak spoedig zijn overstap naar Open Vld bekendmaken. Noch de voorzitter van de partij in Beringen, noch schepen Koçak zelf wou het nieuws bevestigen of ontkennen.

(DTM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud