Senaat - N-VA evoceert wetsontwerp procedurefouten

De N-VA-Senaatsfractie heeft donderdag beslist om het wetsontwerp over de procedurefouten, van de hand van Renaat Landuyt (sp.a), te evoceren. N-VA is niet gekant tegen het feit dat er paal en perk gesteld wordt aan de vrijlating van daders wegens procedurefouten, maar het voorstel riskeert het omgekeerde te bereiken, stelt Inge Faes in een mededeling.

"De collega's in de Kamer hadden al gewezen op verschillende fouten in het wetsvoorstel van Landuyt: dit wordt nu bevestigd door experts uit de praktijk en door de diensten van de Senaat. Zo wordt in het voorstel-Landuyt bewijs dat in Belgiƫ verzameld wordt anders behandeld dan wanneer het uit het buitenland komt. Dit is niet logisch en maakt de regels alleen maar complexer. Ook zijn de gebruikte termen zo onduidelijk dat het wetsvoorstel in de praktijk niet zou kunnen worden toegepast", stelt Faes.

Zij maakt zich sterk dat ze de ontbrekende handtekening heeft om het wetsontwerp, dat op 10 januari in de plenaire Kamer werd goedgekeurd - N-VA onthield zich - te kunnen evoceren. Voor een evocatieverzoek zijn immers 15 handtekeningen nodig, terwijl de N-VA-fractie 14 leden telt. (AHO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud