Advertentie

Sint komt op 17 november aan in Antwerpen

De Vlaamse intrede van Sinterklaas gaat ook dit jaar door in Antwerpen, en dat op zaterdag 17 november. Voor de tiende maal zal het feestelijke gebeuren ook live uitgezonden worden door televisiezender Ketnet.

Dat de kindervriend uit Spanje in Antwerpen aanmeert om er door duizenden dolenthousiaste kinderen toegejuicht te worden tot zijn aankomst op het Antwerpse stadhuis, is stilaan een jaarlijkse traditie. De voorbije jaren maakten presentator Bart Peeters en zijn Ketnetwrappers daar telkens een groot volksfeest van, al is het toch steeds bang afwachten of de Sint geen namen van stoute kindjes in zijn grote boek heeft staan.

Vorig jaar wachtten ruim 10.000 toeschouwers de Sint op langs het parcours van het Steenplein naar het stadhuis. De goedheilige man was nochtans anderhalf uur te laat, omdat het springtij was op de Schelde. Toen de Sint, Zwarte Piet en de andere stoombootpassagiers dan toch tevoorschijn kwamen, waren de meeste kindjes dat echter meteen vergeten. Ook dit jaar wordt weer een grote toeloop verwacht. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud