Situatie genormaliseerd na gaslek aan Van Praetbrug in Brussel

Het gaslek aan de Van Praetbrug in Brussel is gedicht en sinds 17.40 uur kan het verkeer weer ongehinderd door. Dat melden de Brusselse politie en brandweer. Door een lek in een middendrukleiding waren dinsdag sinds 14.00 uur drie grote lanen tussen de Van Praetbrug en de A12 afgesloten voor het verkeer.

Het lek ontstond bij graafwerken op een werf net naast de Van Praetbrug. Een graafmachine raakte een middendrukleiding en veroorzaakte zo het lek. Het gas spoot onder hoge druk uit de leiding, maar omdat het om een open omgeving zonder veel bebouwing ging en het gas niet kon ontploffen, was er geen gevaar voor de omgeving.

Wel bestond het risico dat een vonk een steekvlam zou veroorzaken en daarom moest het verkeer omrijden. De Van Praetlaan en de Vuurkruisenlaan waren tussen de Van Praetbrug en de A12 afgesloten voor het verkeer. De Vilvoordsesteenweg in de richting van de Van Praetbrug onderging hetzelfde lot.

De hulpdiensten en de arbeiders van gasmaatschappij Sibelga hadden enkele uren werk om het lek te dichten en de leiding te herstellen, maar rond 17.40 uur waren alle problemen opgelost. Vanaf dan werden de drie lanen weer opengesteld voor het verkeer. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud