Slecht weer zorgt voor rustige zomer bij kustreddingsdiensten

Het aantal interventies van de kustreddingsdiensten bleef in de maand juli beperkt door het slechte weer. Dat meldt de Intercommunale Kustreddingsdienst van West-Vlaanderen (IKWV). Er vonden vooral tussenkomsten plaats voor watersporters die profiteerden van de wind.

Voor baders in problemen moesten de reddingsdiensten 33 keer tussenkomen. Een jaar geleden klokte IKWV in juli af op 25. "Hoewel het moeilijk is om een onderscheid te maken, kun je wel aannemen dat die stijging veroorzaakt is door die zomerse topdagen eind juli", duidt An Beun van IKWV. "In juli 2009 hadden we bijvoorbeeld 45 tussenkomsten voor baders, door het goede weer. Mensen storten zich dan echt op zee met bootjes, luchtmatrassen, ..."

Voor kiters en surfers moest 48 keer worden tussengekomen. Voor catamarans en zeilers komen daar nog 20 tussenkomsten bij. "Hier zie je duidelijk een omgekeerde beweging. In 2009 hadden we slechts 40 tussenkomsten voor beide groepen samen. Het weer speelt duidelijk een rol."

De reddingsdiensten stelden ook 13 ernstige kwetsuren vast op het strand, de dijk of de golfbrekers. Vorig jaar bleef dat beperkt tot vijf. (MVL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud