Smogalarm van kracht sinds 6 uur

Sinds 6 uur is het smogalarm van kracht. Op een aantal snel- en ringwegen in Vlaanderen en Wallonië geldt daardoor een snelheidsbeperking tot 90 kilometer per uur.De bestuurders moeten hun snelheid aanpassen van zodra verkeersborden met de boodschap "90 km/u SMOG" dat aangeven. Op welke snelwegen in Vlaanderen de snelheidsbeperking geldt, wordt nagegaan op de website www.verkeerscentrum.be.

Ook in het Waalse gewest wordt de snelheid op bepaalde delen van de snelwegen tot 90 kilometer per uur beperkt. In de Brusselse

binnenstad zal er vandaag en morgen een snelheidsbeperking tot 50 kilometer per uur gelden op de plaatsen waar normaal 70 per uur mag gereden worden. Er zullen in het hoofdstedelijk gewest ook extra snelheidscontroles plaatsvinden. De Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (Ircel) ging tot die maatregel over wegens de hoge concentratie fijn stof (PM10) in de lucht. Er werden gisteren in de drie gewesten gemiddelde concentraties van meer dan 70 microgam per kubieke meter verwacht. De kans is groot dat die limiet ook vandaag en morgen wordt overschreden. Voor zaterdag is de situatie nog onzeker, maar zondag verwacht Ircel wel een gevoelige verbetering van de luchtkwaliteit.Het smogalarm geldt normaal gezien tot en met morgen. (DLA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud