Sneeuw geen excuus om thuis te blijven

"De sneeuw is geen excuus. U moet al het mogelijke doen om te gaan werken vandaag", zegt directeur-generaal Pieter Timmermans van het Verbond der Belgische Ondernemingen (VBO). "En u moet op tijd zijn: desnoods moet u maar wat vroeger vertrekken." Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad maandag.

"De algemene regel is dat iedereen al het mogelijke moet doen om op zijn werk te raken", zegt Pieter Timmermans. "Veel hangt af van de sector. In de chemie bijvoorbeeld kun je niet zomaar de installaties stilleggen omdat het personeel niet op het werk raakt." Argumenten als "ik durf niet met de auto rijden in de sneeuw" tellen niet. "Dat is geen excuus. Als u op uw werk verwacht wordt, moet u daar maar een oplossing voor vinden. Desnoods neemt u het openbaar vervoer of zoekt u een collega met wie u kunt meerijden."

U krijgt evenmin loon uitbetaald als u te laat komt. "U moet maar op tijd vertrekken. U bent ook verplicht om u goed te informeren, door naar het weerbericht te luisteren. Alleen bij onvoorziene omstandigheden mag u te laat komen en wordt u toch doorbetaald", aldus Kris De Meester, verantwoordelijke welzijn op het werk bij het VBO. (DWM)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud