Sociale onrust in gevangenis Sint-Gillis

Het werk in de gevangenis van Sint-Gillis verloopt maandag verstoord, nadat 's ochtends bleek dat het contract van drie cipiers niet werd verlengd. Dat is vernomen van de vakbonden.

Toen bleek dat de drie cipiers de gevangenis niet meer binnen mochten, werd een personeelsvergadering georganiseerd. Maar na afloop gingen de cipiers weer aan het werk, zegt vakbondsman Jimmy Verlez van ACV Openbare Diensten. "De contracten van de drie cipiers werden niet verlengd, terwijl er al een onderbezetting is. Bovendien werd niet gecommuniceerd over de reden waarom ze niet verlengd werden."

Ivan Vandecasteele, federaal secretaris van de socialistische bond ACOD Amio, zegt dat ondertussen al de hele dag wordt onderhandeld tussen directie en vakbondsafgevaardigden. Vandecasteele bevestigt dat er niet gestaakt wordt. "De gevangenen kregen bijvoorbeeld hun eten bedeeld. Maar het is wel zo dat er niet gewerkt wordt als normaal. Rond de middag kwam ook de politie ter plaatse om de veiligheid te kunnen garanderen." (VKB)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud