Advertentie

Soeur Emmanuelle op 99-jarige leeftijd overleden (update)

De Belgische Soeur Emmanuelle, bijgenaamd 'de voddenraapter van Kaïro', is zondagnacht op 99-jarige leeftijd overleden in een rusthuis in Frankrijk. Ze was zeer populair in Frankrijk, waar ze vaak beschouwd werd als de vrouwelijke tegenhanger van de populaire Franse priester Abbé Pierre. Op 16 november zou ze 100 geworden zijn.

Soeur Emmanuelle overleed in haar slaap, zei Trao Nguyen, voorzitter van de Asmae-Association Soeur Emmanuelle. Ze zou niet ziek geweest zijn, alleen maar "moe". In 1980 stond ze nog aan de wieg van de organisatie, die duizenden kinderen helpt in landen als Egypte, Soedan en India. "Ze zal begraven worden in de grootste intimiteit, zoals ze zelf wou. In Parijs zal er binnenkort een herdenkingsmis plaatsvinden".

Soeur Emmanuelle werd geboren in Brussel in 1908 als Madeleine Cinquin. Sinds 1993 verbleef ze in Frankrijk, nadat ze werd teruggeroepen door haar oversten van de religieuze congregatie van Onze-Lieve-Vrouw van het Franse Sion (Var). Voordien verbleef ze meer dan twintig jaar lang in een sloppenwijk in Kaïro, waar ze leefde tussen de voddenrapers. (SER)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud