Advertentie
Advertentie

Somers daagt CD&V uit

De keuze bij de verkiezingen van 7 juni is er één tussen Open Vld en CD&V, of een keuze tussen het immobilisme van de Vlaamse christendemocraten en een weg uit de crisis met de liberalen. Dat stelde Open Vld-voorzitter Bart Somers zondag aan het slot van het programmacongres van zijn partij in Antwerpen. Tijdens de slotspeeches viel op hoe Antwerps kopstuk Dirk Van Mechelen tot tweemaal toe een staande ovatie van het congres kreeg, de tweede maal nadat Europees lijsttrekker Guy Verhofstadt hem nadrukkelijk een duw in de rug gaf.

Open Vld profileert zich als de partij die keuzes durft maken en de visie heeft om de crisis aan te pakken. Daar tegenover staat de aanpak van CD&V. "Al te vaak gedraagt CD&V zich in deze tijden van crisis als twijfelaar. En twijfelende heelmeesters maken stinkende wonden", luidde het.

Somers nam ook CD&V-kopman en huidig minister-president Kris Peeters in het vizier als voorbeeld van het gebrek aan durf om knopen door te hakken. "Als ik 'Peeters' en 'wachten' ingeef in Google, krijg ik 134.000 hits. Dat is zelfs meer dan bij Leterme", aldus Somers, die CD&V nog vergeleek met een "soort politieke duivenmelkerij". (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud