Sp.a houdt volgend jaar een congres over "het Vlaanderen van morgen"

De sp.a houdt op 8 juni volgend jaar een congres over "het Vlaanderen van morgen". Dat heeft partijvoorzitter Bruno Tobback vandaag aangekondigd op de fractiedagen van zijn partij. Geen herbronning of zoektocht naar een nieuw verhaal, zegt Tobback. "Het gaat over de toekomst van Vlaanderen, niet over de toekomst van de partij".

De Vlaamse socialisten houden elk jaar een "visiecongres", ook dit jaar trouwens. Begin december komen de leden in Gent samen. Maar volgend jaar komt er een extra inhoudelijk congres. In 2014 staat "de moeder van alle verkiezingen" gepland, en de politieke partijen doen er dus goed aan om tegen dan een duidelijk programma te hebben.

"In de huidige discussies gaat het veel te vaak over wel of niet Vlaanderen, maar veel te weinig over hoe je het bestuurt", legt Tobback uit. "Op dat congres gaan we de leden zich laten uitspreken over hoe we ons basisprincipe 'ongelijkheid werkt niet' concreet vorm gaan geven".

Het congres moet zeker niet gezien worden als een soort herbronning. "Dat laat ik met veel plezier aan anderen over. Het zal over de toekomst van Vlaanderen gaan, waar er nog iets anders is dan die zogenaamde centrumrechtse grondstroom. Het zal onder meer gaan over hoe we zorgen voor een eerlijker fiscaliteit, met minder lasten op arbeid en meer op vermogen. Over hoe we omgaan met diversiteit, die er hoe dan ook is, zonder de problemen die dat met zich meebrengt uit de weg te gaan". (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud