Sp.a-voorzitter Tobback wil niet weten van "slimme" index van Gennez

Sp.a-voorzitter Bruno Tobback is geen voorstander van het idee van zijn voorgangster Caroline Gennez om een "slimme" index op basis van centen in plaats van procenten in te voeren, in ruil voor een vermogensbelasting. Theoretisch kan hij zich vinden in het voorstel: "De lagere lonen worden inderdaad beschermd, maar het is geen oplossing voor de loonkost en de competitiviteit, omdat het vooral de lagere lonen ten goede komt", stelde hij in "L'invité" op RTL.

Tobback verzette zich ook tegen een aantal voorstellen die de voorbije dagen circuleerden rond de begrotingsonderhandelingen, zoals een verhoging van de btw of elke vorm van fiscale amnestie, "ook al brengen dergelijke maatregelen veel geld op". "Wie wil betalen voor het behoud van zijn anonimiteit, heeft meer belang in het beschermen van anonimiteit. Laat ons dan die anonimiteit opheffen", aldus Bruno Tobback.

Sp.a-voorzitter Tobback zei nog zich niet tegen een bijkomende heffing op de roerende of onroerende inkomens te verzetten, als de maatregel doelgericht genoeg is. (MVL)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud