Advertentie
Advertentie

Spa-Francorchamps test medische interventie bij motorongevallen

Op het racecircuit van Spa-Francorchamps heeft maandag een rampoefening met een zwaar motorongeval plaatsgevonden. Bij de simulatie-oefening werden drie artsen en vier verpleegkundigen ingeschakeld. Het was voor het eerst dat een dergelijke oefening plaatsvond op het Ardense circuit.

De motorrijder was in feite een robot. Die kwam ten val op het circuit en werd volgens het scenario zwaar gewond. Niet alleen de spoedartsen van het circuit zelf, maar ook artsen van het Luikse Citadelleziekenhuis en het Centre Hospitalier Peltzer-La Tourelle (CHPLT) van Verviers werden erbij gehaald.

"Elke handeling moet ingeoefend worden, zodat we een vast en gesystematiseerd scenario hebben bij een interventie", aldus Dr. Olivier Louis, spoedarts van het CHPLT. Tussen de oproep voor hulp van de koerscommissaris en het wegrijden van de ambulance met het slachtoffer zijn amper tien minuten verlopen.

"De veiligheid blijft onze belangrijkste bekommernis", zei Pierre Alain Thibault, directeur van het racecircuit. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud