Speurders vrezen voor nog meer moorden

Ronald Janssen, de moordenaar van Shana Appeltans, Kevin Paulus en Annick Van Uytsel, heeft tegen de speurders gezegd dat hij nog meer moorden pleegde. Dat berichten meerdere Vlaamse kranten dinsdag.

De verhalen van de 38-jarige leraar zijn erg onsamenhangend, maar interessant genoeg om verder onderzocht te worden.

Ronald Janssen zou vooral seksuele geweldmisdrijven gepleegd hebben, mogelijk al vanaf 1990. Zijn slachtoffers zouden tussen 15 en 28 jaar geweest zijn.

Zo is het parket van Brugge al geïnteresseerd in Janssen. Procureur Jean-Marie Berkvens wil laten onderzoeken of de leraar te maken heeft met de moorden op Ingrid Caeckaert (26), die in 1991 met een mes vermoord werd in Heist-aan-Zee, en Carola Titze (16), het Duitse meisje wier zwaar verminkte lichaam in 1996 werd teruggevonden in de duinen van De Haan.

Annick Van Uytsel zou een toevallig slachtoffer geweest zijn, verklaarde Janssen aan de speurders. De nacht van de fuif in Schaffen reed hij het Diestse meisje klem en sleurde haar onder bedreiging van een vuurwapen met fiets en al in zijn bestelwagen. Janssen reed met Annick naar zijn huis in Loksbergen. Daar zou hij haar enkele uren hebben vastgehouden in de kelder.

In de gevangenis wordt Janssen om de zeven minuten gewekt om te voorkomen dat hij zelfmoord zou plegen. (GEL)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud