Advertentie

Spontane staking bij Avery Dennison in Turnhout afgelopen

De spontane staking bij kleefbandproducent Avery Dennison in Turnhout is afgelopen. De nachtploeg is woensdag om 22 uur na een toelichting door de vakbonden weer aan het werk gegaan. Dat meldt Rudy Molenberghs van het ABVV.

Dinsdagnacht legde het personeel het werk neer uit onvrede met een gebrek aan informatie over de intentie van het bedrijf om vijftig banen te schrappen. Woensdagmiddag zaten vakbonden en directie daarover samen en werd er een concreter sociaal plan afgesproken. Dat leidde tot de stopzetting van de actie.

In het nieuwe akkoord staan duidelijkere bepalingen over een vijftal afvloeiingsmaatregelen, zoals brugpensioen op 55 jaar en premies bij vrijwillig vertrek. Donderdagavond starten er nieuwe gesprekken waar de technische details van het akkoord verder worden uitgewerkt. Het personeel is volgens de vakbonden door de gemaakte afspraken gerustgesteld en ziet geen reden meer om te staken.

De afvloeiing van dertig arbeiders en twintig bedienden komt er onder druk van de economische crisis en de dalende vraag naar kleefband. Bij Avery Dennison in Turnhout werken ongeveer 450 mensen. (TVP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud