Spoorhinder tussen Halle en Mechelen na koperdiefstal

Koperdiefstallen veroorzaken vanochtend hinder op spoorlijn 26 tussen Mechelen en Halle. Op sommige plaatsen is er stapvoets verkeer omwille van een storing van de seinen. Na 9 uur zouden de herstellingen rond moeten zijn, zo meldt Frédéric Petit van spoornetbeheerder Infrabel. De vertragingen duren gemiddeld 10 minuten en maximaal 20 minuten.

De diefstallen vonden plaats in de buurt van Haren (Brussel), op het noordelijke deel van de lijn. "Vannacht werd een kabeldiefstal vastgesteld. Op verschillende plaatsen werden de kabels doorgesneden en verwijderd", aldus Petit.

Overigens blijft de hinder op het spoor rond Geraardsbergen donderdag aanhouden na de brand daags voordien in een seinhuis. Er rijden geen treinen van en naar Geraardsbergen. Tussen Geraardsbergen en Zottegem, Ninove, Lessen en Edingen rijden vervangbussen.

Infrabel hoopt in de loop van de voormiddag een zicht te krijgen op het verloop van de herstelwerken. Mogelijk rijden er later op de dag al treinen op de lijn Aat-Geraardsbergen-Denderleeuw. (THD)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud