Spoorwegpolitie organiseert nationale controleactie

De federale spoorwegpolitie en Securail, de veiligheidsdienst van de NMBS, hebben vrijdagavond een nationale operatie georganiseerd rond veiligheid op het openbaar vervoer. De klemtoon van de actie lag vooral op drugsgebruik en -bezit.

Minister van Binnenlandse Zaken Guido De Padt ging een kijkje nemen in het station van Sint-Niklaas en woonde de operatie bij. Er waren ook acties in Hasselt, Antwerpen, Gent, Brugge, Bergen, Charleroi, Luik, Nijvel, Eigenbrakel, Namen en Libramont. In totaal werden 96 agenten van de spoorwegpolitie ingezet en een 120 leden van de lokale politie.

"Bedoeling is niet alleen reizigers te controleren, maar ook de aanwezigheid en toegankelijkheid van de politie te tonen in zoveel mogelijk treinen en stations over het hele land", zegt minister De Padt, zelf ook een frequent treingebruiker.

Het is al de zesde keer dat de nationale operatie Veiligheid op Sporen wordt georganiseerd. De eerste keer was in 2007. Het is de bedoeling de operatie drie keer per jaar te houden en zo het onveiligheidsgevoel van de reizigers en de personeelsleden van de vervoersmaatschappijen weg te nemen.

De actie vindt plaats tussen 14 en 22 uur. Resultaten zijn nog niet bekend. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud