Spoorwegpolitie vindt meer dan 1.500 gestolen voorwerpen bij 17 huiszoekingen

Op maandagmorgen 4 februari 2013 heeft de Brusselse Spoorwegpolitie van de federale politie 17 huiszoekingen uitgevoerd in de Brusselse regio en in het Oost-Vlaamse Berlare. In totaal werden 11 personen opgepakt. Er werden ook 1.500 voorwerpen van verdachte oorsprong gevonden. Dat meldt de federale politie in een persbericht vandaag.

De huiszoekingen kaderen in een gerechtelijk onderzoek over een net van helers en aanverwante personen. Deze helers en hun kompanen zijn belangrijke afnemers van goederen die in metro- en spoorwegstations of elders werden gestolen.

In totaal werden elf personen gerechtelijk aangehouden van wie zeven personen werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Zes ervan werden uiteindelijk aangehouden.

Tijdens de huiszoeking werden ook drie illegaal in ons land verblijvende personen aangetroffen. Ze werden bestuurlijk aangehouden in afwachting van mogelijke maatregelen van de Dienst Vreemdelingenzaken.

Verder werden veertien voertuigen in beslag genomen. Een gestolen voertuig werd teruggevonden. Er werd ook in totaal meer dan 20.000 euro aangetroffen.

Tijdens de verschillende huiszoekingen werden meer dan 1.500 voorwerpen van verdachte oorsprong aangetroffen. Het onderzoek zal moeten uitwijzen van welke diefstallen deze voorwerpen eventueel afkomstig zijn. Het gaat onder meer om iPads, iPhones, mp3-spelers, gps-toestellen, pocket pc's, camera's, laptops, gsm's, autoradio's, fototoestellen, lenzen van fototoestellen, uurwerken, computers, usb-sticks, memorycards, harde schijven, juwelen, fietsen en mountainbikes, valiezen, tv-schermen, televisies, adapters, batterijladers, kabels, enzovoort.

Het is de derde operatie in zijn soort die de Brusselse Spoorwegpolitie uitvoert sinds 2008, de vorige dateert van 6 december 2011. Aan deze huiszoekingen ging maandenlang speurwerk vooraf. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud