Sportpaleis wuift De Kreuners definitief uit

In het Antwerpse Sportpaleis hebben De Kreuners zaterdagavond hun allerlaatste optreden gegeven. De Lierse groep rond zanger Walter Grootaers zet er na 34 jaar definitief een punt achter. Zaterdag stonden de oer-Vlaamse rockers voor de derde en laatste maal in een week tijd in een uitverkocht Sportpaleis om er afscheid te nemen van duizenden fans van vroeger en nu.

De Kreuners werden opgericht in 1978 en deden dat jaar mee aan de eerste Humo's Rock Rally. Twee jaar later braken ze door met de single "Nummer 1", waarna nog een hele schare hits volgde. Onder meer "Layla", "Maak Me Wakker" en "Ik Wil Je" staan intussen in het Vlaamse collectieve geheugen gegrift.

Van de oorspronkelijke line-up blijven enkel Grootaers zelf en gitarist Erik Wauters over. Ook drummer Ben Crabbé en tweede gitarist Jan Van Eyken draaien echter al sinds de jaren tachtig mee. De laatste jaren worden ze op de bas bijgestaan door Axl Peleman.

Nu houdt het vijftal er dus voor eens en voor altijd mee op. Grootaers en co willen naar eigen zeggen nog kunnen stoppen op een hoogtepunt in plaats van langzaamaan weg te deemsteren.

Vorige week kregen De Kreuners nog een Lifetime Achievement Award op de uitreiking van de MIA's (Music Industry Awards). (COR 360)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud