Sprekende klok houdt stand in technologisch tijdperk

Ondanks de technologische evolutie is de sprekende klok nog niet in de vergeethoek van de telecomsector beland. Elke maand bellen gemiddeld 100.000 mensen naar de sprekende klok, met pieken tot 140.000 oproepen in oktober en maart. Haroun Fenaux, woordvoerder van telecombedrijf Belgacom, legt uit dat in die twee maanden het uur verandert.

Het aantal trouwe bellers neemt evenwel af. In 2004 werden zo nog ongeveer 180.000 oproepen per maand geregistreerd, drie jaar later waren dat er nog 165.000 en nu dus 100.000 bellers.

In januari dit jaar veranderde het telefoonnummer van de sprekende klok naar het complexere 078-05.12.00, in plaats van 1200. Die verandering had evenwel geen grote impact, aldus nog Fenaux. De wijziging was een ingreep om concurrentievervalsing tegen te gaan tussen Belgacom en andere operatoren, die geen afgekorte nummers kunnen aanbieden aan hun klanten.

De sprekende klok is niet de enige dienst die de opkomst van de gsm en andere technologische hulpmiddelen het hoofd weet te bieden. Ook de automatische wekdienst van Belgacom telt maandelijks gemiddeld 20.000 gebruikers, die door hun vaste telefoon gewekt worden. In 2007 ging het nog om 34.000 gebruikers.

Het telecombedrijf ontving vorig jaar ook nog 270 aanvragen van verwanten van overledenen, die een kopie van de voicemail van de overledene willen verkrijgen. "Dat is een gratis dienst die we bieden aan hen die het vragen, nadat gecontroleerd is dat ze wel degelijk familie zijn", aldus Fenaux.

(THA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud