Staking bij NMBS zorgde voor 21.025 minuten vertraging

De stakingsacties vrijdag bij de NMBS hebben in totaal voor 21.025 minuten vertragingsleed gezorgd. Dat heeft Aurélie Traube, de woordvoerster van infrastructuurbeheerder Infrabel, zaterdag laten weten.

In totaal liepen 1.171 treinen vertraging op doorheen de dag. "Dat ging van enkele minuten tot een uur en soms zelfs meer", stelt Traube na een analyse van de rijtijden. Liefst 288 treinen werden volledig of voor een deel van het traject afgeschaft.

Infrabel registreerde op twee momenten een ernstige verstoring van het spoornet. De eerste vond plaats toen stakers tussen 9 en 10 uur 's ochtends de sporen blokkeerden tussen Brussel-Zuid en Brussel-Noord. De effecten van die actie lieten zich nog lang voelen.

Het tweede ernstige incident vond plaats tussen 13 en 14 uur toen in verschillende Waalse stations - waaronder Luik, Namen en Bergen - het werk werd neergelegd. De gevolgen daarvan lieten zich tot ver in de namiddag voelen.

Ter herinnering: de socialistische vakbond riep haar leden vrijdag op een uur te staken tegen de mogelijke invoering van een minimum dienstverlening bij toekomstige stakingen. (SER)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud