Staking British Airways: aantal vluchten op Brussel geschrapt

Door de staking van het cabinepersoneel van British Airways is zaterdag ook een deel van de vluchten tussen Brussels Airport en Londen Heathrow geschrapt. Dat staat op de website van Brussels Airport.

Volgens de gegevens zal er zaterdag in Brussel een vlucht van British Airways vertrekken naar en aankomen van op Londen Heathrow. Twee tot drie verbindingen zijn telkens geannuleerd. De verbindingen met Heathrow van andere luchtvaartmaatschappijen zijn niet verstoord.

Vrijdagavond had de woordvoerder van Brussels Airport al gezegd dat de staking niet zo veel impact zou hebben op de luchthaven in Zaventem.

Op de website van British Airways (www.ba.com) staan de modaliteiten om vluchten met de maatschappij te herboeken of te annuleren.

De staking ging in de nacht van vrijdag op zaterdag van start, nadat vrijdag ultieme gesprekken over de loon- en arbeidsomstandigheden van het cabinepersoneel waren afgesprongen. De staking zou drie dagen duren. British Airways denkt 65 procent van de passagiers toch vervoerd kunnen worden, maar meer dan duizend vluchten zullen moeten worden geschrapt.

Mogelijk volgt vanaf 27 maart een nieuwe staking van vier dagen.

(FUL)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud