Staking Brugse buschauffeurs voorbij na beloften politie

De Brugse politie zal vanaf nu elke werkdag tijdens de ochtend- en avondspits het verkeer regelen in de omgeving van het Brugse station. Dat is dinsdag beloofd tijdens overleg met De Lijn. De buschauffeurs van de De Lijn hadden dinsdag om 9.00 uur het werk neergelegd omwille van de verkeerschaos die veroorzaakt wordt door de werken aan het stationsplein.

Maandag vroeg De Lijn bij de Brugse politie bijstand tijdens de spitsuren, maar de politie daagde dinsdag te laat op. Daarop ontstond een spontane staking bij De Lijn. Om 10.30 uur was de staking alweer voorbij.

De Lijn en de Brugse politie kwamen dinsdagmorgen overeen dat de politie elke werkdag tijdens de spitsuren het verkeer zal regelen ter hoogte van het station. Op de andere uren houdt de politie een patrouille ter plaatse om de situatie in te schatten en indien nodig onmiddellijk in te grijpen.

Structureel zullen de verkeerslichten worden bijgesteld, waardoor de bussen van De Lijn sneller van het stationsplein zullen kunnen vertrekken. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud