Stapsgewijze terugkeer Belgische militairen uit Afghanistan

Het ministerie van Defensie heeft een oplossing gevonden voor de terugkeer van bijna 300 Belgische militairen uit Afghanistan. Die terugkeer was voorzien voor donderdag en kwam in het gevaar nadat bleek dat de Airbus die de militairen moest terugvliegen met twee klapbanden aan de grond stond in Congo. Dat is in militaire vakbondskringen vernomen. Naar verluidt wil Flahaut de terugkeer in drie fasen laten verlopen. De laatste militairen zouden vrijdag terugkeren.

Na kritiek in de pers werd Flahaut ook door de militaire vakbond onder druk gezet om snel met een oplossing te komen voor de aflossing van de Belgische militairen in Afghanistan. Flahaut zou dinsdag garanties gegeven hebben rond de terugkeer van de bijna 300 paracommando's.

De terugkeer zou in drie fasen verlopen: zo vertrekken woensdag 45 militairen aan boord van een Embraer, donderdag zullen 120 militairen vertrekken in een Noorse Boeing 737/800 en vrijdag vertrekken nog eens 120 militairen aan boord van een Airbus A310. Daardoor zou maar een deel van de Belgische militairen met een kleine vertraging kunnen terugkeren. (HOA)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud