Start assisenproces over parachutemoord op 24 september

De start van het proces over de parachutemoord voor het Limburgse assisenhof in Tongeren is voorzien op 24 september. De eerste voorzitter van het hof van assisen moet die datum wel nog officieel vastleggen. Dat bevestigde het Antwerpse parket-generaal woensdagavond na de aankondiging op TV Limburg.

In het proces staat Els Clottemans uit Ternat terecht. Zij wordt verdacht betrokken te zijn bij de moord op collega-parachutiste Els Van Doren uit Ranst. De twee vrouwen en hun gezamenlijke minnaar uit Eindhoven sprongen op 18 november 2006 uit hetzelfde vliegtuig. Els Vandoren stortte te pletter in een tuin in Opglabbeek. Haar hoofd- en reservevalscherm bleken gesaboteerd. Het gerecht ziet de driehoeksverhouding als motief voor de moord. Clottemans heeft altijd haar onschuld volgehouden.

Het proces heeft plaats in het assisenhof van Tongeren. Omdat er veel belangstelling verwacht wordt van onder meer buitenlandse pers, zal het hof speciale maatregelen treffen, maar die moeten nog geconcretiseerd worden, aldus het parket-generaal. Het proces zal twee tot drie weken in beslag nemen. (COR 433)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud