Advertentie

Start- en aankomstplaats De Gordel verhuist naar Alsemberg

Na de weigering van het gemeentebestuur van Sint-Genesius-Rode om dit jaar het Gordeltrefpunt in de faciliteitengemeente te organiseren, heeft organisator Bloso de gemeente Beersel bereid gevonden om te fungeren als start- en aankomstplaats van De Gordel. Dat meldt Vlaams minister van Sport Philippe Muyters. Hij betreurt het afhaken van Sint-Genesius-Rode, maar is Beersel dankbaar voor het initiatief.

Het nieuwe Gordeltrefpunt komt op de parking van het bezoekerscentrum "De Lambiek", in de Beerselse deelgemeente Alsemberg. Dat ligt vlak tegen de gemeentegrens, zowat 850 meter van de markt van Sint-Genesius-Rode. Ook het kinderdorp en het optreden van K3 verhuizen naar Alsemberg. Het parcours in de zuidrand van Brussel verandert maar lichtjes, luidt het in een mededeling.

"Dat Beersel bereid is om op zo 'n korte termijn de nodige veiligheids- en verkeersmaatregelen te nemen, is schitterend. Ik vind het erg, zeker voor de Vlamingen in Rode, dat we deze beslissing moesten nemen. Maar het zou nog erger zijn als we het evenement hadden moeten afgelasten of als de veiligheid en het vlot verloop in het gedrang zouden komen. Dankzij Beersel kan deze Gordel alsnog optimaal verlopen en zal er voor de deelnemers nauwelijks iets veranderen", verklaart de N-VA-excellentie.

Philippe Muyters hoopt op een massale opkomst: "Met haar verzet tegen deze sportieve gezinshappening heeft de gemeente Sint-Genesius-Rode zélf aangetoond hoe noodzakelijk het blijft dat we de Vlaamse Rand een hart onder de riem steken! Wie nog twijfelt, roep ik op om zeker te komen. Niet omdat het de laatste keer zou zijn - want volgend jaar is er wéér een Gordel, in een andere formule - maar omdat het nodig is".

Deelnemers aan De Gordel kunnen op 2 september starten in één van de drie traditionele Gordeltrefpunten - Dilbeek, Zaventem, Overijse - of in Alsemberg. (DTM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud