"Statuut onthaalouders krijgt stilaan vorm, maar nog hele weg te gaan"

Er zijn al enkele hordes genomen, maar de race is nog lang niet afgelopen. Op die manier kan het overleg van de interkabinettenwerkgroep van het federale ministerie van Werk en de ministeries van Welzijn van de gemeenschappen worden samengevat. Dat heeft Fatiha Dahmani van de christelijke bediendevakbond LBC-NVK aan Belga verklaard na overleg op het ministerie van Werk.

De vakbondsmensen kregen, zoals beloofd na hun betoging van 19 april, een stand van zaken van de interkabinettenwerkgroep. "Op het vlak van de clusters arbeidsovereenkomst en sociale zekerheid zijn er concrete voorstellen op papier gezet", zei Fatiha Dahmani. "Maar de cluster fiscaliteit moet nog worden afgewerkt. Wij hopen dat dit komende maand kan gebeuren. Na de vakantie zouden we dan een nieuwe stand van zaken moeten kunnen opmaken."

De vakbond wil het werknemersstatuut voor onthaalouders nog voor de verkiezingen van volgend jaar gerealiseerd zien. "Als dat niet gebeurt, wordt alles doorgeschoven en dreigt alles weer vanaf nul te moeten beginnen", zegt Dahmani. Ze wil daarom het momentum dat nu gecreëerd is behouden en voortbouwen op wat op tafel ligt. "Dat betekent dat we ook druk zullen moeten zetten op de Vlaamse regering en in het bijzonder op minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) om ervoor te zorgen dat de nodige budgetten worden vrijgemaakt om dat statuut ook in de praktijk te realiseren." (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud