Advertentie

Stefaan De Clerck kende Daerden als volks, speels, maar intelligent

Stefaan De Clerck heeft Michel Daerden gekend als een speels, volks, maar intelligent man. De Clerck zat twee maal met Daerden in een federale regering: in de tweede helft van de jaren negentig onder Dehaene en enkele jaren geleden in de regering Leterme II.

"Er hing altijd een dubbele sfeer rond Michel Daerden", herinnert De Clerck zich. "Wat zijn dossiers betreft was hij ad rem, iemand die met precisie, kennis en overtuigingskracht handelde. Aan de andere kant was hij een zeer volks man, zeer Waals als het ware."

Volgens de CD&V'er staat Daerden symbool voor een Waalse convivialiteit, iets wat Vlamingen volgens hem minder hebben. "Maar op een bepaald moment was hij bijna een typetje", aldus De Clerck.

Volgens de voormalige minister bestaat er weinig twijfel over dat Daerden met een alcoholprobleem kampte, "maar hij had ook die bijzondere manier van communiceren, die bevreemdende spreekstijl", zegt De Clerck. "Eigenlijk wist je bij hem, alleszins tijdens de uitoefening van zijn functie, nooit precies of hij onder invloed was." (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud